dimecres, 27 de maig del 2009

manifest mínim per un erotisme atmosfèric


















Les turgències de la terra transformant-se contínuament amb la carícia del vent. Estremint-se en la disbauxa de formes. Estic parlant de núvols.
No resseguir ni més pells ni camins amb l'olfacte. Cal escoltar la brisa canicular; escassa, preciosa; una lleu distensió de la mà que estrangula.
Figures més corpòries també pertanyen al nostre erotisme: Els fulards onejant, els vestits de seda, arrapats als mugrons atents al fred.
La bafarada alitòsica de les sortides exteriors dels aires condicionats són els nostres pervertits. Els dies de tempesta les orgies.
Sensacions de contorn/baf en una forn geològic. Fiblades d'electricitat estàtica al tacte i la mirada.
Busca la fruïció inacabable del frec amb l'atmosfera.
La seva acció és el teu plaer.

dijous, 21 de maig del 2009

No ha plogut

















No ha plogut. He anat a demanar la pròrroga de l'embargament però, com sempre, era a una altre oficina. El cel és cobert amb un tel que li lleva el blanc. Esblaimat i malalt, ens cobreix amb la manca d'esperança que sols els embriacs i els enamorats, en qualques ocasions, aprenem a ignorar. En tot cas, he tronat a casa i sé que em resta el jorn per endavant, car entre la Blanca i jo hi pesa una ordre temporal d'allunyament dictaminada per la presencia de l'altre, de manera que escriuré per passar el temps que em resta fins a la nit. Aleshores em faré una palla i m'estendré al jaç.
Són coneguts els símptomes de l'abandó de la vida en parella. Moltes vegades no es tracta de d'estats d'ànim nous, sinó d'estats d'ànim inadvertits per l'ocupació obsessiva de la ment en la companya. Així l'apatia. És de sobres conegut que en l'estat de matrimoni (tan se val si legal o no) abandonem les amistats i, en alguns casos, vells amics ens resulten grotescs o fins insuportables. Les situacions excitants sols ho són si estem acompanyats d'aquella persona, i en els moments de solitud els pensaments que no s'hi dediquen, brollen insípids. Naturalment, en entrar en l'estat de necessitat, quan precisament necessitaríem captar amb intensitat els moments interessants de la vida, l'atròfia de la nostra capacitat empàtica resulta dramàtica, al tenir com a únic objecte el buit.
Es el resultat d'una inversió monopolística. L'individuu passa a tenir un mercat delimitat en propietat exhaustiva, en conseqüència, no sols comença per un guany considerable en autoestima, realització sexual, capacitat organitzativa en la quotidianitat, i d'altres aspectes menors, també i fonamentalment per una promesa de més beneficis que, a l'hora de la veritat no tastarem mai perquè són inexistents. Quan el mercat es satura per excés d'atenció, impaciència per recollir guanys, requeriments ètics inassolibles, circumstàncies polítiques o els sempre temibles desacords econòmics, les relacions es deterioren fins a generar terribles pèrdues, sobretot de caire psicològic. En aquest moment, i abans els desperfectes no siguin massa estrepitosos, és quan hauríem de batre'ns en retirada.
Òbviament aquesta estratègia ideal mai es duu a la pràctica. Pendents del molt que hem invertit en l'empresa no abandonem el negoci a temps i deixem córrer les pèrdues, contraiem deutes inenarrables i fins podem arribar a hipotecar-nos.
A nivell metafísic es troba una justificació per aquesta suma estupidesa. La nostre ànima s'ha ajuntat amb una altre. En el moment de la fusió s'eixampla el volum de negoci i ens obnubilem amb unes perspectives de futur poc realistes. Més tard, quan arriben els balanços negatius en forma d'insatisfaccions i baralles, poques ganes de follar i descords a l'hora de llogar una pel·lícula, triar un restaurant o quedar amb familiars de l'altre banda, i els daltabaixos produïts per una suposat refinançament que ho havia de solucionar tot, com aquelles vacances que havien de relaxar l'ambient i només han aportat més baralles i més factures i menys ganes de seguir junts, o, en el més estrepitós dels casos, el fill que segrestarà la relació un mínim de dos anys i serà utilitzat com a arma llancívola pel membre més hàbil de la coalició; llavors serem incapaços de trobar la manera de materialitzar la tan necessària escissió que precisem.
En termes generals, abans d'embarcar-me en una relació sóc incapaç de recordar les dues normes que, racionalment, sé que són les que governaran el meu esdevenidor: 1) La inversió és a fons perdut. 2) Cap inversió amorosa té futur a llarg plaç.

dissabte, 16 de maig del 2009

La llinda del bosc
















Corria bosc endins. Sota la lluna plena. Va parar un alè o dos, per respirar forces. L'aroma de la molsa li tacava de sang la pell. Es va rascar amb la boca i flairà de nou la sang. El cadàver havia quedat endarrere; endarrere i avall, on s'acaba la fageda. En una cleda el va veure, i els seus ulls udolaren. L'enorme forat lluminós del cel. Calia córrer els feréstecs camins fins a travessar-lo.
S'afanyà. Trescà convertit en tromba de nit espessa. Assolí la carena. Les pedres li cremaven sota les potes tot encarant-se amb el paisatge. Fità les cases dels homes. Allí havia vessat sang. S'hi havia alimentat. S'acomiadà de casa seva.
La lluna descendia regular cap a l'encontre. Ell s'enfilava per la cresta muntanyosa, escalant cap al forat. Els homes en deien pleniluni. Ell: El pas. Ja fregava la pedra, de baix que estava. Llavors, l'home llop saltà, esvelt, la llinda fins al més enllà.



PS.Retiro el que vaig dir i continuaré amb això, bàsicament desclassificaré més que escriuré, com suggereix el Pau. També hi ajuda haver recuperat l'internet a casa.

dilluns, 4 de maig del 2009

Si defunció ve de difunt, de moribund surt moribundia?





Camarades internautes!

Com els menys imbècils d'entre vosaltres (o els més llestos, que és el mateix; jo ho feia per variar de formula una mica, però veig que pot ser ofensiu) ja fa setmanes que heu notat, tinc abandonat el blog a la seva sort i, com que no ha après a escriure els articles tot sol, doncs encara guardava, fins en aquest moment, les seqüeles d'un viatge que gairebé ja he oblidat.

Si no m'he decidit abans a fer aquest pas ha estat bàsicament per mandra, i no per llàstima o falses esperances de reemprendre una activitat pseudoperiodística que ara ha agafat nous camins, per contrades més allunyades de l'onanisme i més orientades a la comunitat.

Per tant i solemnement, declaro amb un neologisme, la moribúndia d'aquest bloc. Potser algun dia retorni al mon dels vius, però probablement acabi, sense més notícia al dels morts. En tot cas, quedarà moribund, gelat, crionitzat, petrificat com un fòssil cada vegada que teclegeu la direcció acostumada, fet que no sovinteja gaire i menys que ho farà.

Sempre vostre,
Marc Montanyés