dissabte, 20 de desembre del 2008

Detractors il·lustrats



Estranyament s'adona aquest bog de les actualitats que assolen el país, no obstant en aquesta ocasió m'abelleix recomanar-vos el recentment aparegut segon número de la Revista de Tractors que la consolida com una flor delicada i punyent, si fa no fa com un bell i liliaci card lluçanenc; flor de fred i obaga que surt a la llum per a burxar les aspreses pàtries. Les seves complicades espines prometen clavar-se a la carn dels lectors benintencionats amb la seriositat de la bona sàtira, emprant un estil decimonònic i decadent que escarneix d'una banda les rarefaccions lingüístiques dels filòlegs nostrats i d'una altre l'abstrús colonialisme lingüístic de que adoleixen les publicacions confeccionades en la nostre llengua. Sense pèls a la ploma, els seu títol no s'empara endebades en un esplèndid joc de paraules sinó que irradia el seu doble sentit per unes pàgines d'intel·ligència comarcal i voluntat quixotescament il·lustrada.
De moment podeu trobar-la a Barcelona, a l'Heliogàbal, les llibreries Documenta i Central del raval i la fanzineria Watergate, així com a l'ecumènica ciutat de Vic, a la llibreria La Tralla.

3 comentaris:

La pulpa ha dit...

Hey! Gràcies pel jazz, enllaços a descàrregues dels CDs, sense e-mules ni hòsties, t'ho has currat!

FDP ha dit...

Podeu trobar un visor de pàgines que ofereixen discs penjats a la xarxa amb descàrrega directa que he fet jo mateix a http://1k1k.blogspot.com mal m'està dir-ho però és forá útil perquè et permet veure les actualitzacions de totes aquestes pàgines sense haver-les de visitar una per una. Les descàrregues del jazz estaven agafades d'una pàgina bastant bona que es diu glowing raw, la llista era més llarga i jo només vaig posar-ne els meus preferits. Pots trobar l'espectacularment nutrida llista sencera a http://glowingraw.blogspot.com

Pablo Fantasma ha dit...

olé marc! avui he estat a s'heliogábal, si ho arrib a saber me compr sa revista. Flip amb sa qualitat de sa teva prosa colega!